Popüler İçeriklerWordpress

Ücretsiz SSL Sertifikası Yükleme (Güncel 2020 Tüm Adımlar)

    Öncelikle  Web siteniz için ücretsiz SSL sertifikası nasıl alınır ve kurulur bütün işlemleri görsel desteklerle anlatacağım. Tüm adımları takip ederek web sitenize ücretsiz SSL kurulumu yapabilirsiniz.

    İlk önce “https://www.sslforfree.com“adresine giriş yaptıktan sonra domaini (Alanadınızı) yazınız. “Automatic FTP Verification” sekmesine tıklayarak FTP bilgileriyle giriş yapıyoruz.
Diğer alternatif yol olarak bu işlemleri “manuel” gerçekleştirebilirsiniz.(Bu işlemi 2. kısımda  anlatacağım)

1.YOL

 

ucretsiz-ssl

FTP ile doğrulama bittikten sonra tanımladığımız domain otomatik olarak tanımlanıyor ve domain onay almış oluyor.
Sonraki adım ise aşağıdaki gibi domaine ait SSL sertifika anahtar kod bilgileri veriliyor.

 

 

ucretsiz-ssl_2

cPanel arayüzüne giriş yaptıktan sonra  “Install and Manage SSL for your site (HTTPS)” bölümüne giriş yapın.(Paneliniz Türkçe ise SSL/TLS adı altında  bulunabilir)

Certificate Files bölümünde verilen kodları bu kısıma uygun şekilde sırasıyla yazarak Install Certificate diyerek kurulumu tamamlıyoruz.(Paneliniz Türkçe ise “Siteniz için SSL yükleyin ve yönetin (HTTPS) altında SSL sitelerini yönetin.”)

ucretsiz-ssl4

ucretsiz-ssl-3

Yukarıdaki görselde olduğu gibi anahtar kodlarınızı kopyaladıktan sonra install certificate (Sertifika Yükle) işlemini yapınız.



Kurulumdan sonra “https://www.sslshopper.com/ssl-checker.html” adresinden sertifikayı kontrol ediniz.

2.YOL

Birinci yoldan tek farkı sadece bu kısım, diğer işlemleri yukarıdaki 2.resimden sonra aynı işlemleri uygulayarak devam edebilirsiniz.

İlk önce FTP’ye bağlanıp dizinlerinizde “.well-known” ve “acme-challenge” isimli klasör var mı kontrol etmek varsa doğrudan resimdeki 2 dosyayı indirip son klasörün içine atmak ve aşağıdaki resimde görülen  5.adımdaki linklere tıklayarak doğrulamanız gerekmektedir.

Dizinlerinizde bu dosyalar yoksa  aşağıda görüldüğü gibi ftp’de bulunduğunuz ana dizinde “.well-known” (Başında nokta var dikkat ediniz) adında bir klasör oluşturmak içine’de “acme-challenge” adı altında tekrar bir yeni klasör açmanız gerekmektedir.Aşağıda resimde görüldüğü gibi download file 1 ve 2 dosyalarını bu klasörün içine attıktan sonra tekrar resimdeki 5.adımda olan linklere tıklayarak kontrolü sağlayın.

ssl-2-adim

 

EK BİLGİ HATALAR İÇİN ÖNEMLİ

1-)  Eğer siteniz Wordpress ise aşağıdaki adımları yapmanızda fayda var.Burada sitenizin eski URL adresinizi kayıt eden (https yazmayan) kullanıcıların Https:// protokolüne yönlendirilmesini sağlayacaksınız.

2-) Bir diğer konu ise Wordpress’te SSL sertifika işlemlerinin başarıyla tamamlanmasına rağmen halen güvenli değil hatasıyla karşılaşanlar için bir eklenti paylaşacağım.

3-) Sayfalara yazılarınıza gitmek istediğinizde 404 NOT Found hatasıyla karşılaşıyorsanız aşağıdaki 3. işlemi uygulayın.

1- YÖNLENDİRME İŞLEMİ

FTP yoluyla sitenize bağlandıktan sonra public_html klasörünü açın ve içerisinde .htaccess dosyasını arayıp bulun.

ssl-4

Bu dosyayı seçin ve üzerine sağ tıkladıktan sonra Görüntüle/Düzenle seçeneğine tıklayın. Şimdi dosya metin editöründe açılacak ve üzerinde değişiklikler yapabileceksiniz. Tam olarak ne yaptığınızı bilmiyorsanız, .htaccess dosyası içindeki kodları değiştirmeyin. Sadece dosyanın en aşağısına inin ve aşağıdaki kodu dosyanın sonuna yapıştırın

/*
 <IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://www.SİTEADIBURAYA.com/$1 [R,L]
</IfModule>
*/

Bu işlemden önce .htaccess dosyasını yedek almanızı öneririm.Dosyayı açtığınızda sadece Yukarıdaki Kodun içerisindeki URL bilgisini web sitenizin HTTPS adresiyle değiştirmeniz gerekmekte.Böylece port 80 aracılığıyla gelen tüm bağlantılar yeni HTTPS protokollü  URL’ye yönlendirilecek. Yani port 80 HTTP bağlantıları için olması gereken ayardır, dolayısıyla eski adres üzerinden web sitenize girmeye çalışan herkesi buraya yönlendirir.

 

2- SSL “AKTİF” OLARAK GÖRÜNMESİNE RAĞMEN GÜVENLİ DEĞİL İŞLEMİ

Wordpress eklentiler sekmesinden aşağıdaki plugin’i yükleyin ve aktifleştirin.Ayarlarından Proxy bölümü gelirse aktifleştirin.İşlem bu kadar.(Versiyona göre değişiklik gösterebilir)

WordPress HTTPS (SSL)

 

3-Sayfalarınıza veya yazınıza gitmek istediğinizde “404 Not Found” Hatası Alanlar

WordPress-Kalici Baglantilari Sıfırlayın

WordPress 404 hatasının en yaygın sebeplerinden birisi WordPress’in kalıcı bağlantılarınızı oluşturma türüdür. Bildiğiniz üzere WordPress yazılarınızın bağlantı formatları için çeşitli alternatifler sunulmakta. Örneğin platformu kullanarak sade rakamlar kullanabilir veya yazınızın başlığını URL olacak şekilde düzenleyebilirsiniz.

Her iki durumda da WordPress 404 hatası ile karşılaştığınızda ilk yapmanız gereken kalıcı bağlantıları sıfırlamaktır. Bunu yapmak için admin panelinizi kullanacağız.

WordPress yönetici panelinize girdiğinizde, öncelikle Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar sekmesini açın. Burada sitenizin halihazırda kullandığı site altyapısı karşınıza çıkacaktır.Bu durumu geçici olarak değiştirip kalıcı bağlantı ayarlarını sıfırlamanız mümkün.

Bu işlem için  Genel Ayarlar’ın altında bulunan Düz seçeneğini işaretleyin ve sayfanın en altındaki Değişiklikleri Kaydet butonuna basın.

ssl kalici baglanti ayarlari sifirlama

Sayfa tekrar yüklenmiş olucak. Ardından önceki kalıcı bağlantı ayarınızı eski halini seçerek değişiklikleri tekrar kaydedin. WordPress kalıcı bağlantı yapısını sıfırlamak bu şekilde oluyor.

Şimdi tarayıcınızı açın ve normal websitenize tekrar girmeyi deneyin. Önceden WordPress 404 hatası ile karşılaştığınız sayfaları tekrar açın ve hatanın devam edip etmediğini kontrol ediniz.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu